Amandelringen
2005-10-31- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
1 kilo bloem;
500 gram zachte boter;
200 gram witte, gehakte amandelen;
500 gram poedersuiker.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Vermeng de bloem, de boter en de poedersuiker goed met elkaar in een grote kom. Mix het mengsel 2 minuten met een mixer.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
Verdeel het deeg in stukken ter grootte van een ei en maak van elk stuk deeg een middelgrote ring; maak die enigszins plat en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrooi de ringen met de gehakte amandelen en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten. Laat ze niet té bruin worden.
posted by Marisah on 31-10-2005
ik ga ze zoo proberen, lijkt me makkelijk en ziet er toch leuk uit!
posted by Marisah on 31-10-2005
ps moet er helemaal geen bakpoeder ofzo in?
posted by IngridSaida on 31-10-2005
Nee hoor, bakpoeder hoeft niet…
posted by Marisah on 31-10-2005
oh ok…
posted by Marisah on 31-10-2005
het mislukt!
Het deeg is meer kruimelspul, geen deeg waar ik iets mee kan, wat nu?
posted by sihamkleuter on 31-10-2005
misschien te veel bloem gebruikt.
Kan je het bniet vloeibaarder maken door iets meer boter of olie toe te voegen?
posted by Marisah on 31-10-2005
heb heel precies gewogen. kan ik proberen jah, met olie… ga ik zo doen…
posted by Marisah on 31-10-2005
ik heb er olie bij gedaan en toen werd het wel een soort deeg, maar om eerlijk te zijn… het is niet echt lekker, heel saai/ smakeloos.. dus sorry ingridsaida!
posted by Anem on 20-11-2005
dienen die amandelen alleen voor versiering en niet voor de vulling.
graag antwoord.