Loader

Amandelringen

2005-10-31
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    1 kilo bloem;
    500 gram zachte boter;
    200 gram witte, gehakte amandelen;
    500 gram poedersuiker.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Vermeng de bloem, de boter en de poedersuiker goed met elkaar in een grote kom. Mix het mengsel 2 minuten met een mixer.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
Verdeel het deeg in stukken ter grootte van een ei en maak van elk stuk deeg een middelgrote ring; maak die enigszins plat en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrooi de ringen met de gehakte amandelen en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten. Laat ze niet té bruin worden.

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by Marisah on 31-10-2005

    ik ga ze zoo proberen, lijkt me makkelijk en ziet er toch leuk uit!

  2. posted by Marisah on 31-10-2005

    ps moet er helemaal geen bakpoeder ofzo in?

  3. posted by IngridSaida on 31-10-2005

    Nee hoor, bakpoeder hoeft niet…

  4. posted by Marisah on 31-10-2005

    oh ok…

  5. posted by Marisah on 31-10-2005

    het mislukt!

    Het deeg is meer kruimelspul, geen deeg waar ik iets mee kan, wat nu?

  6. posted by sihamkleuter on 31-10-2005

    misschien te veel bloem gebruikt.
    Kan je het bniet vloeibaarder maken door iets meer boter of olie toe te voegen?

  7. posted by Marisah on 31-10-2005

    heb heel precies gewogen. kan ik proberen jah, met olie… ga ik zo doen…

  8. posted by Marisah on 31-10-2005

    ik heb er olie bij gedaan en toen werd het wel een soort deeg, maar om eerlijk te zijn… het is niet echt lekker, heel saai/ smakeloos.. dus sorry ingridsaida!

  9. posted by Anem on 20-11-2005

    dienen die amandelen alleen voor versiering en niet voor de vulling.
    graag antwoord.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.