Amandelkoekjes
2015-01-16- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.6 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - Poedersuiker: 150g
- Ei: 1 geklopt
- Amandelen: 225g gemalen
- Citroen: 2 theelepels geraspte schil
- Vanille: aroma 1 theelepel
- Kaneel: 1 theelepel gemalen
Method
Step 1
Oven voorverwarmen op 180°C.
In een grote kom poedersuiker en ei tot schuim kloppen.
In een tweede kom gemalen amandelen, geraspte citroenschil, vanille aroma en kaneel mengen; vervolgens dit mengsel beetje bij beetje door het eimengsel roeren.
Het deeg ca. 5 min. in de kom kneden tot het soepel aanvoelt. Met een keukendoek afdekken en 15 min. laten rusten.
Op een met bloem bestoven werkvlak, van het deeg een lange rol van ca. 5 cm dikte vormen. In 24 plakken snijden. Van elke plak een balletje rollen.
Met ingevette handpalm elk balletje plat drukken tot een rondje van ca 4 cm doorsnede.
De koekjes, niet te dicht bij elkaar, op een ingevette bakplaat leggen en met poedersuiker bestrooien.
15 à 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
posted by fati on 26-10-2005
waarom zo veel werk zuster,je kan het ook gewoon in kleine bolletjes doen ofni?je hoeft die niet uiterollen enz….groetjes ze zien er heerlijk uit,moet die amandelen in water kokenn en bakken of gewoon zo malen?
posted by Samyrah on 26-10-2005
Hey fati, je moet ze niet “uitrollen” je moet er een rol van maken daarna schijfjes snijden net als je doet bij een worst….. begrijp je?
die amandelen idd koken en daarna malen zonder te bakken.
Groetjes
posted by fati on 27-10-2005
ik moet ze doen zoals koffiebroodjes?oh hartelijk dank schatje
posted by Samyrah on 27-10-2005
Ja idd zoals koffiebroodjes. geeft niet hoor.
posted by fati on 27-10-2005
ok hartelijk dank
posted by Fati7a on 28-10-2005
Ik heb deze eens gemaakt, alleen toen ik bezig was ontdekte ik dat ik toch geen amandelen meer in huis had, alleen heel weinig. Toen heb ik er een hand of 2 geraspte cocos in gedaan, maar daardoor smolten ze in de oven (ik heb ook iets te veel suiker erin gedaan). Maar zo erg was het niet: ik kreeg hele krokante, dunne koekjes die smaakten als Babbelaartjes! Heeerlijk voor bij de koffie. Haha gelijk nieuw recept erbij.
posted by lalahnia on 19-01-2006
Ik lees dat je geen bakpoeder hebt gebruikt. Ik heb deze 2 dg geleden gemaakt met bakpoeder maar waren steen hard.
posted by Nas on 04-02-2007
salaam koekjes lijken me heerlijk !! maar waarom staat er niets over dat er meel bij moet en hoeveel! of zelfrijzend meel of gewoon meel????
posted by Samira82 on 25-04-2007
Ik heb het boekje ook waar dit recept in staat en er gaat inderdaad geen meel in. Alle ingredienten kloppen op 1 klein foutje na..in het boekje staat dat je maar 1/4 theelepel kaneel moet gebruiken. Dus niet 1 theelepel 😉
posted by yous88 on 29-09-2008
ik wil deze koekjes vandaag maken mare moet er persi aroma erbij kan het ook zonder aaroma. graag nu een antw
posted by sadiye on 30-08-2010
moet hier geen meel in :S
posted by gerda on 31-08-2010
dit zijn niet die koekjes van de foto.daar wil ik wel het recept van.
sadye je hebt geen meel nodig.