Loader

Amandelfinanciers

2014-08-29
  • Yield: 10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten voor 10 stuks:
    - 160 gr roomboter
    - 90 gr gepelde amandelen of amandelschaafsel
    - 40 gr bloem
    - 175 gr poedersuiker
    - 5 eiwitten
    - Geraspte schil van 1 citroen
    - 10 frambozen

Method

Step 1

Smelt de roomboter op laag vuur en laat even op het vuur staan zodat de boter bruin wordt. Giet door een zeef en laat lauw worden. Maal de amandelen of amandelschaafsel fijn tot poeder. Meng met de bloem en poedersuiker. Klop de eiwitten los, maar niet schuimig of stijf.

Meng het bloemmengsel, citroensap en de boter erdoor. Meng goed en schep in een ingevette muffinvorm (of doe er eerst papiertjes in). Druk in de bovenkant een framboos en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160 graden) 10-15 minuten. 

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.