Loader

Amandelbriouates

2009-08-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Heerlijke koekjes vooral in de ramadan.

Ingredients

  • -250 gram amandelen
    -100 gram fijne suiker
    - 50 gram boter
    -halve koffielepel kaneel
    -snufje Arabische gom in poedervorm
    -1 eetlepel oranjebloesemwater
    -24plakken filo/pastilladeeg
    -1 eidooier
    -olie om te frituren
    -500 gram honing
    eventuele decoratie
    -50 gram gefrituurde en gehakte amandelen

Method

Step 1

Giet kokend water over de amandelen, en haal het velletje eraf en droog ze met een schone theedoek.
Hak de amandelen fijn in een mixer samen met de suiker. Voeg 1 eetlepel boter, kaneel, Arabische gom en oranjebloesemwater toe aan dit mengsel.
Meng alles met je handen door elkaar en maak er kleine balletjes van.

Snijd de deegplakjes in lange repen, vet iedere reep met gesmolten boter in en leg een balletje amandelspijs op de reeg deeg. Vouw het deeg in de vorm van een driehoek om de spijs heen door het deeg rechts over links en daarna links overr rechts te vouwen en plak het laatste stuk van de deeggreep vast met eigeel.

Bak de briouates aan beide kanten in heet frituurvet en dompel de briouates daarna in de honing.
Laat ze uitlekken en decoreer de briouates met de fijn gehakte amandelen.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by sadiye on 22-08-2009

    dit is wel lekker maar zit echt veel kalorien in 😛

  2. posted by troep on 18-09-2009

    wat is arabiche gom

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.