Amandelbolletjes
2006-11-12- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 35
Average Member Rating
(3.5 / 5)
19 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 2 eidooiers
125 gr boter op kamertemperatuur
Mespuntje bakpoeder
75 gr suiker
1 el gemalen anijszaad
Ongeveer 250 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
Kleurstof naar keuze (hoeft niet als je het niet hebt)
Decoratie:
100 gr gemalen amandelen
2 eiwitten
Method
Step 1
Klop de boter met eidooiers tot een cremige massa. Meng bloem met bakpoeder, suiker en gemalen anijszaad. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot je een samenhangend deeg hebt.
Kneed dan wat druppels kleurstof erdoor als je wilt. Maak bolletjs, rol ze door eiwit en dan door de amandelen. Doe ze in papieren vormpjes en bak ze 15 minuten op 175 graden gaar.
posted by libeluli on 14-11-2006
hoi schat, en dezze maak ik inshallah vanavond, ben benieuwd! knuffelsz libeluli
posted by zhor on 28-11-2006
salam en is het gelukt om die koekjes te maken libeluli?
groetjes zhor
posted by libeluli on 08-12-2006
salam aleikoum zhor en elouisa, hihii een maand later alhamdulilah het is gelukt, ze zijn heerlijk. maar jullie gaan lachen, want ik had eerst de eieren verkeerd gedaan met de boter, boter was op, toen naar de winkel! daarna, zag ik , weer thuis, hey ik heb anijs zaad maar niet poeder, nou moe!! dus ik met kaneel gedaan, en vervolgens, had ik geen amandelen dus met walnoten gedaan, kortom, walnoten kaneel bolletjes gemaakt, maar wel met kleurstof hihihihihi- dus echt verstrooid gekke libeluli, makkelijk en heeerlijk. beslama
posted by ellouisa on 09-12-2006
hihi maar ik heb ook anijzaad en geen poeder, ik maak die zelf fijn in een vijzel of in een hakmolen. Maaar wel een goeie tip ga ze ook eens zo maken 🙂
posted by lady_danger on 12-12-2006
deze wil ik zeker een keer uitproberen zeg
posted by sousi on 04-03-2007
deze ga ik zeker uitproberen de groeten!
posted by shakira13 on 02-04-2007
ik ga ze morgen maken… beter laat dan nooit
posted by sadiye on 23-08-2010
ik ga dit egt maken lijk me lekker