Loader

Amandel-appelbroodjes

2006-05-25
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 6 plakjes bladerdeeg
    150 gr amandelspijs
    1 appel
    (50 gr rozijnen, hoeft niet)
    Snufje kaneel
    1 zakje vanillesuiker
    1 eidooier
    Garnering:
    1 ei
    Suiker
    Amandelschaafsel

Method

Step 1

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en snijd ze dan in twee rechthoekjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng amandelspijs met eidooier, vanillesuiker en kaneel. Snijd de appel in ministukjes en doe dat (eventueel met de rozijnen) erbij en meng het goed. Laat het voor 10 minuutjes opstijven in de koelkast.

Klop het ei los. Verdeel de vulling in 12 bolletjes en leg op elk plakje deeg een bolletje. Klap dubbel en druk met een vork goed aan.

Bestrijk ze dan met ei en bestrooi met suiker en amandelschaafsel.

Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by MADAME CUISINE on 26-05-2006

    Mijn man is gek op amandelspijs.
    Ik ga het een keer voor hem maken.

  2. posted by IngridSaida on 31-05-2006

    Klinkt heerlijk; deze ga ik vast maken….bedankt voor het lekkere recept.

  3. posted by ellouisa on 31-05-2006

    Graag gedaan dames, ze zijn heerlijk en snel. Weer iets handigs voor als je onverwacht bezoek krijgt of er is iets mislukt 😀

  4. posted by hind on 01-06-2006

    Maak je dat amandelspijs zelf of koop je dat bij de Dirk of zo?

  5. posted by ellouisa on 01-06-2006

    amandelspijs koop ik van baukje, bij de bakspullen in de supermarkt. Je kan het ook zelf maken van amandelen, suiker en kaneel gemalen. Bij sommige xenossen hebben ze een hele lading amandelspijs liggen die allemaal 1 euro per stuk kosten (normaal 3 euro). Je kan ze inrviezen en dan heel lang bewaren.

  6. posted by Timoucha on 09-10-2006

    Ellouisa, petje af… ze zijn werkelijk waar heerlijk en simpel! Soukran!

  7. posted by troep on 13-09-2009

    ik ga ze ook proberen dit is een aparte!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.