Algerijnse pindamaaantjes
2013-10-11- Cuisine: Algerijnse
- Course: Dessert
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
15 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Nog zo’n lekker koekje afkomstig uit Algerije – pinda-maantjes….
Ingredients
- Dit heb je nodig:
250 gram roomboter;
480 gram bloem;
60 gram suiker;
1 koffielepel bakpoeder;
vanille essence;
2 ei-gelen;
2 ei-witten;
100 gram in een droge koekenpan geroosterde
en dan fijngemalen pinda's;
100 gram geroosterde grofgehakte pinda's;
honing;
4 eetlepels oranjebloesemwater.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de roomboter los en luchtig in een kom.
Voeg er dan de ei-gelen aan toe en ga dan nog een minuut door met mixen.
Voeg er dan de bloem, de vanille, het bakpoeder en de fijngemalen pinda's aan toe.
Meng alles goed door elkaar totdat je een stevig deeg krijgt.
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en vorm van elk balletje een half maantje.
Doop alle halve maantjes in het losgeroerde eiwit en wentel ze dan door de grofgehakte pinda's.
Leg de maantjes op een met bakpapier belegde bakplaat en laat de maantjes 20-25 minuten bakken in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Laat de maantjes helemaal afkoelen.
Verwarm de honing vermengd met het oranjebloesemwater en doop daar de afgekoelde halve maantjes in.
Laat goed uitlekken op een rooster.