Algerijnse groentenpasteitjes
2013-09-25- Cuisine: Algerijnse, Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 8
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4.1 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Een vegetarisch pasteitje en erg smakelijk……
Ingredients
- Dit heb je nodig:
- 5 tomaten;
- 1 ui;
- 3 tenen knoflook;
- 1 groene paprika;
- 1 rol koelvers bladerdeeg (of anders diepvries);
- zout en peper naar smaak;
- olijfolie.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Doop de tomaten een paar tellen in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.
Je kunt zo gemakkelijk de velletjes verwijderen.
Verwijder ook het vocht en de pitjes en snijd in kleine stukjes.
Hak de ui en verwijder steeltje, pitjes en zaadlijsten uit de groene paprika en snijd die in kleine stukjes.
Hak de tenen knoflook fijn.
Verhit een scheut olijfolie en fruit daarin de ui en de paprika en de knoflook.
Voeg er dan de stukjes tomaat aan toe en peper en zout naar smaak.
Roer alles goed door elkaar en laat zachtjes stoven totdat alle vocht verdwenen is.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Snijd met een ronde uitsteekvorm (of een glas) rondjes deeg uit het verse (of het ontdooide diepvries-) bladerdeeg van ongeveer 7 cm. doorsnede.
Schep een lepel van de vulling in het midden van de rondjes deeg.
Bevochtig de randen van het deeg met wat water en plak dicht (zie afbeelding).
Werk de randen van het deeg mooi af met een vork.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de pasteitjes er op.
Bestrijk evt. met wat losgeklopt eigeel en laat ongeveer 15 minuten bakken totdat de pasteitjes mooi goudbruin zijn.