Abrikozenkoekjes
2006-10-18- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 30-35
Average Member Rating
(4.1 / 5)
38 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 200 gr bloem
100 gr boter (op kamertemperatuur)
1 ei
100 gr suiker
100 gr gedroogde en fijngehakte abrikozen
Method
Step 1
Klop de boter met de suiker en het ei tot een creme. Voeg bloem toe en de gehakte abrikozen. Maak er een deeg van en verdeel in 30-35 bolletjes. Druk ze een beetje plat en maak met een mes een stervorm in de koekjes. Bak ze 20 minuten op 175 graden gaar. Laat ze afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker (hoeft niet).
posted by asma29 on 19-10-2006
sela ellouiza ik wel je vragen waar haal je gedroogde abrikozen snil atwoord a.u.b
posted by Bakstertje on 19-10-2006
salaam, gedroogde abrikozen haal je gewoon bij de supermarkt bij aldi en lidl denk ik niet, maar bij ah en c1000 liggen ze bij de bak produkten (baukje enz.) Ze zitten in een zakje.
posted by ellouisa on 19-10-2006
ik heb de gedroogde abrikozen bij een turkse winkel gekocht. Veel marokkaanse winkels hebben het in zakken bij de amandelen enzo…
posted by sennar on 20-10-2006
elouissa, kan ik ook rozijnen gebruiken, heb nl een zak over hier…
posted by samya on 22-10-2006
hoeft er geen bakpoeder in? Moeten de bolletjes dik of normaal zijn…
Chokran hbiba ze zien er echt super lekker uit ga ze zo maken 😀
posted by sennar on 22-10-2006
zoals beloofd aan samya. Ik heb ze gmaakt, ze worden niet heel groot in de oven. ik heb ze met rozijnen gemaakt, voor de rest aan het recept gehouden. ellouissa ga zo door!!!
posted by samya on 22-10-2006
chokran sennar!! Bij mij zitten ze nu in de oven ben benieuwd 😮
posted by ellouisa on 22-10-2006
ja je kan ook rozijnen gebruiken. Er hoeft geen bakpoeder in en ze blijven dezelfde grootte in de oven.
posted by samya on 22-10-2006
chokran heb ze gemaakt en geproefd ze zijn wel lekker maar vind ze ietsje te hard… Klopt de hoeveelheid meel want aan 200gr had k namelijk nie voldoende heb best veel nog toegevoegd 😮
Voor de rest tbarkallah ga zo door!
posted by ellouisa on 23-10-2006
ja het klopt, het zijn harde koekjes….
posted by asma29 on 02-11-2006
ik heb deze koekjes in suikerfeest gemakt ze waren zo lekker en gelukt.heey ellouia ik wel wat te zeggen. alles wat ik heb vanjuow geproebeed luktet altijd,nummer 1 voor juow.chkran schat,
posted by ellouisa on 04-11-2006
bedankt lieverd!! Ben blij dat ze lekker zijn geworden 🙂
posted by Besmaa on 26-05-2007
mag ik iets vragen wat is abrikozen ? help snel aub
posted by sjaahida on 02-06-2007
dat is gedroogd fruit.
posted by superkok on 16-12-2007
klein en oranje net als perzik
posted by Fatiha1 on 03-10-2008
heb ik ook gemaakt, ze waren heel lekker, nog een vraag ze zijn wel een beetje hard voor mijn moeder ,als ik wat pakpoeder in doe zal wel lukken of niet om een beetje zachter te worden.
posted by Amine on 23-10-2008
Salam, de koekjes zijn
lekker,tbarkallah i3lik ga door schat
posted by sokkar on 17-09-2009
Hallo, ik ben nieuw hier, en mijn vraag is moet er geen bakpoeder in,
alvast bedankt
posted by sokkar on 18-09-2009
Hallo,heb de koekjes gemaakt en ze zijn heerlijk!!!Om ze zacht te maken heb ik iets meer boter gebruikt.Bedankt voor het heerlijk recept
posted by shineline on 19-09-2009
hallo, kun je ook amandelen gebruiken?
posted by shineline on 19-09-2009
hallo, kun je ook amandelen gebruiken?
posted by chidaa on 18-03-2013
Salaam moet je die boter laten smelten?