Loader

Abrikozen-sesamghoribas

2011-02-28
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 38
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

38 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    - 380 gram bloem;
    - 3 eieren;
    - 200 gram zachte roomboter;
    - 80 gram suiker;
    - mespuntje zout;
    - 1 afgestreken dessertlepel bakpoeder;
    - een paar druppels vanille essence. Extra;
    - abrikozenconfiture,
    - sesamzaadjes.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Roer de boter romig samen met de vanille-essence en de suiker. Gebruik daarvoor een houten lepel.

Splits de eieren en roer de eigele door de massa. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de massa en vermeng alles goed met elkaar. Vorm het deeg tot een bol en laat het 15 minuten rusten onder een schone doek.

Klop de eiwitten los, vorm kleine balletjes van het deeg, doop ze in het eiwit en rol ze vervolgens door het sesamzaad. Leg de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en maak met het uiteinde van een houten lepel of met je vinger een kuiltje in elk bolletje.

Zet de bakplaat in een op 180 graden voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten bakken totdat de ghoriba's lichtbruin zijn. Roer de confiture los in een schaaltje en schep dan een theelepeltje vol in het kuiltje van elk koekje.

Laat de ghoriba's helemaal afkoelen op een rooster.

Je kunt i.p.v. abrikozenconfiture ook een andere soort gebruiken, b.v. aardbeienconfiture.
I.p.v. de ghoriba’s door sesamzaadjes te rollen kan je ze ook door gehakte amandelen, gehakte pistachenootjes of fijngehakte gedroogde vruchtjes rollen.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by gerda on 06-03-2011

    amber, worden deze koekjes hard.ze zien er erg lekker uit

  2. posted by amber20 on 26-03-2011

    Ze worden niet hard maar wel lekker krokant en door de sesamzaadjes knapperig.
    Ze zijn erg lekker en helemaal niet moeilijk te maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.