Aardbeientiramisu
2015-01-12- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.6 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 500 g aardbeien
el poedersuiker, gezeefd
- 100 ml slagroom
- 250 g mascarpone, losgeklopt
- 1 pak lange vingers
Method
Step 1
Pureer 300 g aardbeien en snij 200 g aardbeien in plakjes. Breng de puree op smaak met 2½ el poedersuiker. Klop de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker. Roer ½ dl aardbeienpuree door de mascarpone en spatel dan de slagroom er luchtig door.
Leg in een kleine rechthoekige schaal (geen metaal) een bodem met lange vingers.
Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers, schep de helft van de aardbeienroom erop en strijk de bovenkant glad. Schik hierop weer lange vingers, verdeel de rest van de aardbeien erover en strijk de rest van de room er over uit.
Laat het nagerecht minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Schenk voor het serveren de rest van de aardbeiensaus erover en garneer eventueel met 'n blaadje citroenmelisse.
De tijd van de aardbeien zit er weer op, een receptje voor volgend jaar inschallah.
Foto: Eet lekker blog
posted by Annie on 27-10-2005
was mascarpone eigenlijk ?
posted by Samyrah on 27-10-2005
Mascarpone is een italiaanse verse kaas.
posted by Rzinia on 05-12-2005
zijn de lange vingers niet te hard om te eten dan? want normaal doop je ze in koffie of zo maar hier leg je ze gewoon zo
posted by Samyrah on 05-12-2005
neen hoor , door het room-mascarponemengsel worden ze zacht.
posted by romaysa on 24-07-2006
hoe kun je slagroom het beste stijf kloppen want bij mij lukt het nooit
posted by MADAME CUISINE on 03-08-2006
Je kan van die klopfix zakjes kopen in de supermarkt, die zorgen ervoor dat je slagroom snel stijf wordt.
En een elektrische mixer helpt ook mee…hihi
posted by amina12 on 26-12-2006
moet je de slagroom nou zelf maken of moet je het kopen en dan pantel je de slagroom???
maaar bedankt xxxx
posted by nador girl on 22-10-2007
dat mascarpone smaakt dat ook echt naar kaas????????? thnxxx
posted by Moussie on 25-10-2007
Nee niet echt, het is eerder dat het een romig smaak geeft in de aardbeientiramisu. Maar het heeft niet echt een kaassmaak. Ik heb deze zo vaak gemaakt en iedereen is er gewoon gek op. Hartstikke lekker recept.
posted by Mocro Girl on 09-01-2008
Ik heb hem zo,n 10 min gelden gamaakt egt lekker
posted by salaat5 on 20-03-2008
echt waar ik wilt ook proberen maar wat is mascarpone ik wilt ook weten dankje
posted by jaghaoui on 14-11-2008
haha grapig, ik kon het ook niet vinden.Het is een soort geiten kaas in een bakje. Het ligt in de koeling in de buurt van de kaas. veel succes
posted by Sultana on 22-11-2008
ik heb ‘m vaak gemaakt, heerlijk! Maar ik heb er nu een variant op; ipv plakjes aardbei tussen de lagen doe ik klein gesneden aardbeien door het roommengsel.
posted by gerda on 15-04-2009
voor een minder vette variant gebruik ik voor tiramisu altijd magere kwark ipv. mascarpone