Aardbeienslagroomtaart
2006-04-08- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.5 / 5)
80 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 6 eieren
150 gr suiker
90 gr bloem
30 gr maizena
Snufje zout
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
2-3 pakjes slagroom van 200 ml
1 bakje aardbeien
3 el aardbeienjam
Geschaafde amandelen
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem met maizena en zout. Klop de eieren met de suiker in een kom voor 10 minuten. Het wordt dan een luchtige, volle en lichtgele massa. JE MOET ECHT 10 MINUTEN MIXEN, ANDERS WORDT HIJ NIET LUCHTIG.
Schep het bloemmengsel er voorzichtig doorheen, maar zorg dat het luchtig blijft. Giet het meteen in een ingevette springvorm en bak hem 1 richel onder het midden voor 40 minuten. Bak ondertussen het amandelschaafsel even in een koekenpan en snijd de aardbeien in stukjes of plakjes. Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker.
Als de cake gaar is in de oven zet de oven dan uit en op een kier. Laat hem zo 20 minuten afkoelen en daarna buiten de oven verder afkoelen. Je moet hem die 20 minuten in de oven laten anders zakt hij in door de koude lucht van buitenaf.
Snijd de afgekoelde cake in twee of drie lagen. Besmeer de eerste laag met jam en doe hierop wat slagroom.
Doe dan de tweede laag erop (als je nog een laag hebt, dit nog een keer herhalen). Besmeer deze ook met slagroom en ook aan de zijkanten.
Bedek de zijkanten met amandelschaafsel en versier de bovenkant met aardbeien en slagroomtoefjes.
posted by marocovic on 08-04-2006
ziet er maklijk en lekker uit, ik heb moeite met het in 3 delen snijden, heb je toevallig een TIP ?
alvast bedankt
posted by pareltje on 08-04-2006
ziet er heerlijk uit meid,ik ga het zeker proberen inshallah en laat je wel weten hoe het is geworden inshallah xx
posted by ellouisa on 09-04-2006
Bedankt lieverds. Ik vind het zelf ook altijd lastig om in drieën te snijden. Je kan proberen om het met een ijzerdraad te doen, die je er doorheen trekt.
posted by nour on 09-04-2006
mmm ik ben gek op aardbeien
posted by sami on 09-04-2006
zit er echt goed uit lekker man ik ga het zekker maken.
posted by Nacira on 10-04-2006
hmmmmmmmmmmmmmm zit er lekker uit!!! petje af hoor!
posted by ellouisa on 10-04-2006
dankjewel dames xxx
posted by Fati7a on 11-04-2006
Ongeveer zelfde recept als de slagroomtaart maar dan met aardbeien toch? Hmmm die taart was zo lekker, dan moet deze al helemaal top zijn! Masha’Allah!
posted by fatema on 12-04-2006
heey ik heb een vraagje moet er geen bakpoeder in??
posted by ellouisa on 13-04-2006
nee er zitten 6 eieren in, die moet je heel lang mixen tot het luchtig wordt. Hierdoor rijst het vanzelf.
posted by ummadam on 14-04-2006
de taart was echt heerlijk en makkelijk te maken!
ik heb precies je recept gevolgt!
bedank ellouisa!
posted by zaid on 23-04-2006
he ik wil wat vragen wat is klopfix eigenlijk. bedankt
posted by Nacira on 24-04-2006
Salaam Zaid,
Klopfix is slagraaomversteviger, het staat in het schap bij de bakproducten.
suc6!
posted by ellouisa on 24-04-2006
Graag gedaan ummadam en bedankt voor het antwoorden nacira!
posted by hind on 19-05-2006
ellouisa, HELP. Ik wil deze taart heel graag maken, want mijn ouders komen zondag op visite. Maar ik heb een raar probleem, als ik de slagroom in mijn spuitzak doe en op de taart wil spuiten, komt er allemaal waterig iets mee en krijg ik dus niet echt mooie slagroom roosjes. Hoe kan ik dit verhelpen??
Alvast bedankt Hind.
P.S ook bedankt voor al die heerlijke recepten die je plaatst, ik heb er al veel van gemaakt en geniet er iedere keer weer van
posted by ellouisa on 19-05-2006
Hoi hind, wat voor slagroom gebruik je? Je moet nooit die uit een spuitbus nemen!! Je moet altijd van die pakjes met room uit de supermarkt halen (gekoeld of ongekoeld). De ongekoelde moet je minstens een nacht in de koelkast doen, anders krijg je waterige slagroom.
En wat ik ook altijd doe is 1 zakje klopfix erbij mixen (bij de slagroom), hierdoor blijft de slagroom dagen lang stevig.
posted by hind on 22-05-2006
Ik gebruikte van die pakjes uit het koelvak van de lidl. Ik heb geen idee wat er mis gegaan kan zijn. misschien zat er nog vocht in mijn kom ofzo. In ieder geval bedankt.
posted by ellouisa on 22-05-2006
ja dat zou ook kunnen, gebruik je ook klopfix?? Zonder mislukt het vaak bij mij….
posted by hind on 22-05-2006
Ja, ik heb er ook klopfix bijgedaan. Twee zakjes bij twee pakjes slagroom. Misschien is het mijn mixer, dat die niet snel genoeg draait om het echt stijf te kloppen ofzo. Nou jou ik blijf gewoon aanmodderen totdat het een keer gelukt is, want die taart ziet er echt fantastisch uit!!
posted by ellouisa on 23-05-2006
ik weet t ook niet…. je moet wel best lang mixen voor het echt slagroom is… ik hoop dat het gaat lukken meid!!
posted by sos on 18-08-2006
nou, ik heb m op dit moment in de oven. En hij ziet er nog erg plat uit….ben benieuwd, ik heb alles volgens recept gedaan. ik laat het jullie weten
posted by tatouania25 on 29-08-2006
Ik heb deze taart ook gemaakt en het was heerlijk, heb een heleboel complimenten gehad. Ze dachten dat ik het had gekocht.
posted by oumaubeed on 08-09-2006
ik heb ‘m nog niet geprobeert,maar machaallah 3lik.ziet er echt over heerlijk uit.
posted by mbenarsa on 22-10-2006
moet dat mixen met de hand of mag dat ook met de mixer en hoe lang moet je dan ong. mixen
posted by ellouisa on 22-10-2006
ik mix het altijd met de mixer, met de hand krijg je het nooit zo luchtig namelijk 🙂
posted by mounia on 22-10-2006
oke dank je wel ik ga hem vandaag proberen
posted by ellouisa on 13-05-2007
huh die foto is niet van mij…..
posted by bloemetje* on 26-10-2008
Hoe komt die foto er dan ?
Een ziet je taart er na afwerking niet zo uit ? groetjes
posted by koken20 on 03-07-2009
wat is maizena?
waar kun je dat kopen,
kun je er als je dat niet hebt gewoon zonder dat ook de taart maken?
graag snelle reactie terug,
wil hem graag proberen
tnx
posted by sadiye on 04-07-2009
wat betekent 1 richel?
posted by koken20 on 05-07-2009
kan iemand mij vraag beandwoorden?
kan je inplaats van die maizena ook bakpoeder gebruiken(backin van dr.oeter)?
tnx
posted by sadiye on 08-07-2009
hmm heerlijk ik heb hem gemaakt echt luchtig hmmmm
posted by sadiye on 08-07-2009
ik heb zoveel het taartgebak geprobeerd ook in turkse recepten maar die zakten allemaal in en deze is egt de beste marokkaanse weten het beter 😉
posted by sally32 on 09-09-2009
ziet er prachtig uit ellouisa
posted by Moeslima** on 14-09-2009
macha’allah, macha’allah, deze ga ik zeker proberen..als ie wel goed uitkomt insha’allah! 🙂