Loader

Aardbei kwarktaart

2014-09-01
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten voor de cake:
    middelgrote eieren
    - 165 gram fijne suiker (maal gewone suiker een beetje fijn,kan ook)
    - 150 gram zelfrijzend bakmeel
    - 1 eetlepel maizena
    - 10 gram bona
    - 80 ml kokend water
    Ingrediënten voor de vulling:
    - 500 gram kwark
    - 2 zakjes klopfix
    - 200 ml slagroom
    eetlepels nesquik aardbei
    - 1 pakje saroma aardbei

Method

Step 1

Bereidingswijze cake:

Kook het water en voeg de boter toe en begin aan je beslag.

Mix de 4 eieren op de hoogste stand voor 4 min tot ze heel luchtig worden.

Voeg nu lepel voor lepel de suiker toe.

Pas als de suiker oplost voeg je dus het volgende lepeltje suiker toe en zo verder.

In totaal mix je 10 minuten lang.

Je merkt nu dat het beslag heel luchtig is.

Zeef de bloem samen met de maizena 3 keer op een stuk papier of in een kom en de vierde keer beetje bij beetje zeef je het in het beslag en roer je met je handen door het beslag.

Schraap de randen goed mee.

Doe nu beetje bij beetje het water/ boter mengsel erbij in en roer nog steeds met je handen.

Het water moet je langs de rand van je kom inschenken, niet in het midden van het beslag.

Doe nu het beslag in een ingevette vorm en bak deze op 160 graden 25 minuten in de oven.

Als da cake in de oven zit en je ziet dat de randen los laten dan is hij gaar.

Haal de cake meteen uit de vorm en laat afkoelen.

Na het afkoelen kun je met een draad horizontaal door de cake heen, zodat je 2 delen krijgt.

Je kunt het ook gewoon met een grote mes snijden natuurlijk.

Maak nu je vulling klaar:

Mix de alle ingrediënten goed door, tot je een massa krijgt die dik is.De slagroom hoef je dus niet stijf te kloppen, maar gewoon alles in een kom en mixen. De saroma beetje bij beetje erin strooien.

Smeer de helft van de kwark over de bodem heen en leg er stukjes aardbei op.

Leg de andere helft van de cake er voorzichtig op en besmeer deze ook met het resterende kwark vulling.

Versier met aardbeien en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.

Het is weer aardbeien tijd!!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.