Loader

Aardappelslakken

2013-03-11
  • Servings: 6
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 aardappelen gekookt en door een zeef gehaald.
    - 150 gr suiker
    - 4 gr droge gist
    - 150 ml melk
    - 150 ml olie
    - 2 koffielepels bakpoeder
    - 1 koffielepel fijngemalen anijszaad
    - 1 ei
    - ongeveer 350 a 400 gr bloem

Method

Step 1

Dit samen mengen tot een soepel deeg, niet hard kneden of te lang want dan worden ze taai.

Laat dit een 20 min rusten en vorm er bolletjes van ter groote van een mandarijntje.

Laat nog eens 10 min rusten.

Rol elk bolletje nu uit en bestrooi er wat fijgehakte amandelen of walnoten op en rol het op.

Daarna draai je het broodje tot een slakhuisje.

Werk ze allemaal af en en laat dit rijzen, Op een warme plek voor 45 min gewoon in de keuken met een doek op voor 1 uurtje.

Bestrijk je broodje met wat melk, je kan er wat schilfer amandelen op strooien.......... en laat ze bakken gedurende 30 min op 180 graden.

Succes!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.