Loader

Aardappelsalade

2006-02-03
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Rijst- en tonijnsalade

  • Sinaasappel-spinaziesalade

    Sinaasappel-spinaziesalade

  • Spaanse aardappelsalade

    Spaanse aardappelsalade

  • Turkse komkommer salade

    Turkse komkommer salade

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ongeveer 750 gr aardappels (vastkokend)
    1 grote tomaat
    1 groene paprika
    5 augurken
    Zout en peper
    3 el Crème fraîche
    4 el mayonaise
    Halve el citroensap of azijn

Method

Step 1

Was de aardappels (maar laat de schil eraan) en kook de gaar in water met zout. Snijd ze in gelijke stukken (vier partjes met aardappel). Snijd de paprika in stukjes, de tomaat in stukjes en ook de augurk. Meng dit met elkaar. Maak een dressing van de creme fraiche, citroensap/azijn, mayonaise en zout en peper.
Goed door elkaar mengen en eten maar!! Lekker met gebraden kip of vlees.

Deel dit recept met anderen

Comments (13)

  1. posted by *samia* on 04-02-2006

    die ga ik echt proberen…k hou van zulke salades:D
    Dank je ellouisa…

  2. posted by ellouisa on 04-02-2006

    Graag gedaan hoor 😀 Ik vind ze ook altijd heerlijk, eens wat anders met aardappels 😀

  3. posted by *samia* on 04-02-2006

    hahaha ja toch…altijd maar die tagine/marmita 😛

  4. posted by ellouisa on 04-02-2006

    precies 😉 Laat je het me weten als je het gemaakt hebt?

  5. posted by hind on 31-05-2006

    Jaaaa, daar ben ik weer met een zeurvraag over schilletjes. Maar, kun je ook deze schilletjes gewoon opeten??? Valt het erg op dat een bangerik ben als het om schilletjes gaat 😉

  6. posted by ellouisa on 31-05-2006

    hihi, ja ik vind de schilletjes eraan juist lekker en het is ook veel gezonder. Alle vitamines blijven erin zitten. Eigenlijk is het nog beter als je ze met schil erom stoomt, dat is nog gezonder 🙂

  7. posted by hind on 31-05-2006

    Oke, bedankt. Ik zal wel overkomen als een of andere malloot, die geobsedeerd is door schilletjes. Ik kan er niets aan doen, ben er altijd een beetje huiverig voor. Maar ik ga het gewoon proberen.

  8. posted by ellouisa on 31-05-2006

    neejoh maakt niet uit! Ik ken er meerdere die het er altijd afhalen, maar als je het eens probeert… je zal zien dat je het heerlijk vindt. Je moet de aardappels natuurlijk wel goed schoonmaken he 😉

  9. posted by hind on 01-06-2006

    Ik ga het gewoon proberen. Ik haal ook altijd de schil van de tomaten voor ik er sla van maak ofzo. Zal wel een tic zijn denk ik. Ik maak het dit weekend insja Allah en dan laat ik wel weten hoe het smaakte. (Ga ook meteen die andere aardappeltje uit de oven van jou proberen)

  10. posted by chaima123456 on 04-10-2006

    kijk ook bij mij zoek: aardappel salade
    is heel lekkerrr:P

  11. posted by muslima* on 09-02-2007

    hmm ziet er echt lekker uit!

  12. posted by oemnassim on 28-10-2007

    lekkerrrrr

  13. posted by ummsalman on 06-03-2010

    Salaam oe 3alaikoem,

    ik heb m een paar weekjes geleden gemaakt en hij is heerlijk masha’Allah!
    viel bij iedereen in de smaak!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.