Aardappel hashoe voor je rijst
2005-10-19- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit recept is voor aardappel hashoe (vulling).
Wat heb je nodig?
- 2 uien fijn gehakt
- 6 medium aardappelen. in blokjes
- 1 kop zwarte of witte rozijnen
- snufje kardemom poeder
- 1/5 schepje kaneel
- 1/4 schepje curry of kerrie masala hind.
- snufje kurkuma
- snufje zwarte peper
- 1/5 schepje zout
Method
Step 1
Doe de aardappel blokjes in de olie en frituur het (je mag het ook om en om bakken maar dat duurt mij te lang en het wordt niet zo mooi als dat je het frituurt).
Laat ze uitlekken op keuken papier. Bak de gehakte ui in wat olie tot het licht bruin is. Doe het vuur laag en doe alle kruiden erbij roer het door en doe nu de rozijnen en aardappel erbij. Roer alles even om zodat alles goed bedekt is. Roer bak het nog even voor 5 min zonder de aardappel kapot te maken.
En klaar!
Masalama
sam
posted by soulfa on 20-10-2005
Dit ga ik zeker een keer maken.
posted by karima on 21-10-2005
misschien rare vraag…
maar wat is hashoe?
posted by ummadam on 21-10-2005
in arabiese landen gebruiken ze de naam hashoe als het over een vulling gaat……of gewoon iets wat door elkaar is gemixt.
ik heb ooit eens begrepen dat het in andere landen iets anders betekent wat ik liever hier niet vertel…….
posted by Yaminaa on 04-11-2006
Ziet er lekker uit
posted by sadiye on 16-11-2008
hmm heerlijk