Loader

Aardappel-gehakt pasteitje

2015-01-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • aardappels
    - 200 gr. gehakt
    - 100 gr. geraspte kaas
    - Loempiavellen
    - Zwarte peper
    - Peterselie (kasbour)

Method

Step 1

Aardappels koken en puree van maken met klontje boter beetje zout en scheutje melk.

Gehakt kruiden naar smaak en rullen met klein beetje olijfolie.

Puree en geruld gehakt met elkaar mengen, meng ook de geraspte kaas er bij.

Zwarte peper en peterselie erbij en goed samen mengen.

Leg een loempia vel recht voor je en doe een eetlepel gehaktmengsel 3 cm van de rand. Vouw de rechter kant van het deeg over de mengsel heen.. Doe hetzelfde met de linker kant. Druk het een beetje plat, smeer het uiteinde beetje in met een papje (water met mail) en vouw het pakketje af.

Bak ze met een dun laagje olie in de koekenpan aan beide kanten bruin.

Blijf er tijdens het bakken wel bij want het deeg is dun en kan snel aanbranden.

2e variant is blikje tonijn door de aardappelpuree, 1 uitje bakken ook erdoor roeren, beetje geraspte kaas en zout en peper naar smaak en natuurlijk niet te vergeten beetje peterselie.

Zelf verzonnen…maar zeer lekker!

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by prinses nisrin on 28-10-2005

    Dat ziet er zo lekker uit!!!!
    Ik wil ze vandaag gaan maken. maar ik heb niet zo goed begrepen over het vouwen! 🙁 dat vind ik erg! liefs nisrin.

  2. posted by prinses nisrin on 28-10-2005

    moet je ze net als msemen vouwen?

  3. posted by prinses nisrin on 28-10-2005

    Lekker meid!!! Heb ze net gemaakt en iedereen vond ze heerlijk!!! bedankt voor je heerlijke recept!

  4. posted by loewie on 02-11-2005

    Blij dat je ze lekker vond!

  5. posted by MADAME CUISINE on 02-11-2005

    shit, ik heb nog steeds geen tijd gehad om ze te maken.
    Ze lijken me heerlijk

  6. posted by karima on 30-12-2005

    Hmm ziet er heerlijk uit Meid.. goed je fantasie gebruikt;)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.