Recipes From Cuisine: Marokkaanse
Mlaui (Ronde lmsemmen)
Mlaui (Ronde lmsemmen), Lmsemmen op een andere manier bereidt.. vandaar de ronde vorm..errug lekker!!
Read moreMediterrane groente-vissoep
Mediterrane, groente-vissoep, Oven voorverwarmen op 225 °C. Aubergine, courgette en paprika wassen en in grove stukken snijden. Groenten en knoflook in braadslede leggen en omscheppen met 3 el olie, peper en zout.
Read moreLinzenschotel met paprika
Linzenschotel met paprika, Ui en knoflook pellen en snipperen. Wortel schillen en in blokjes snijden. In braadpan ui, knoflook en wortel in olijfolie fruiten.
Read moreChocolade cake
Chocolade Cake, Ik heb deze recept van ceuta en heb het meteen uitgeprobeerd. Hij kwam meteen goed uit!
Read morePindahartjes met honingglazuur
Heerlijke luchtige koekjes met een superlekker honingglazuur, deze moet je echt eens proberen!
Read moreMsemen gevuld met kip
Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.
Read moreHarira – tomatensoep
Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).
Read moreMini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes
Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes. Lekkere authentiek marokkaanse gerecht heerlijk bij de koffie/thee na iftar
Read moreMarokkaanse tomaten paprika salade
Marokkaanse Tomatensalade voor 4 personen, Lekker bij couscous en lamsvlees of kip. Doe er tonijnstukken doorheen ( uit blik met olie )
Read more