Recipes From Cuisine: Marokkaanse
Zelfgemaakte honing
Zelfgemaakte Honing, Heb je het ook al voorgehad? Je wenst wat chebakia te maken of andere honingkoekjes, maar echte honing is niet zo direct beschikbaar. Ziehier hoe je op basis van suiker toch karamel-honing kunt bereiden.
Read moreFilodeeg met spinazie, kip en fetakaas
Filodeeg met spinazie, kip en fetakaas, haal de goedkoopste spinazie, dat is de enige spinazie die niet in blokjes te koop is, geen a la crème. Laat de spinazie in een pannetje smelten en giet het af.
Read moreMa3koeda – maakouda
Ma3koeda, Maakouda is snel te maken. Het kan gegeten worden als voorgerecht of bijgerecht. Wat heel handig is is dat je je de overgebleven puree hiervoor kan gebruiken. Je hoeft het alleen maar te kruiden!
Read moreLakrasem – krissat
Lakrachel, Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar oefening baart kunst. Als je veel hebt gemaakt, kan je ze zodra ze zijn afgekoeld in vriezen.
Read moreMini msemmen – rghayef
Mini Msemmen - Rghayef, Vermeng het meel met de griesmeel en het zout. Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een stevig deeg hebt. Kneed dit zeker voor 5-10 minuten goed door.
Read moreWorstenbroodjes (mini)
Worstenbroodjes, Laat de bladerdeeg ontdooien, snij de bladerdeeg door midden (als je grote wil maken laat ze dan heel).
Read moreVis in de oven
Vis in de oven, Maak de vissen goed schoon, en marineer ze met de chermoula. Meng de chermoula met citroensap en besmeer de vis .
Read moreTchekchouka
Tchekchouka, De tomaten ontvellen, halveren en van pitjes ontdoen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De olie in een ruime pan verwarmen en de tomaten toevoegen.
Read moreZa3louk ( Aubergine-salade)
Za3louk ( Aubergine-salade), De aubergines grillen, en laten koelen en het vel verwijderen en in stuken snijden of ( de aubergines schillen, in stukken snijden en in het water met zout gaar koken).
Read more