Recipes From Cuisine: Marokkaanse
Gezonde amandel-dadelmelk
En u gelooft het misschien niet, maar ondanks hun mierenzoete smaak zijn dadels erg gezond voor het menselijk lichaam. Enerzijds hebben ze een laag vetgehalte en zijn ze cholesterolarm, anderzijds bevatten ze naast suikers ook veel voedingsvezels, vitaminen en mineralen (zeer veel ijzer).
Read moreBissara – baysara – erwtensoep
Er bestaat een zeer veelzeggende Marokkaanse uitdrukking die je gebruikt als een vriend in nood is: ‘Hij is zo arm dat hij alleen nog maar bissara eet’. Zoals zoveel recepten die uit armoede geboren zijn, is deze puree van gedroogde bonen smakelijk én gemakkelijk te bereiden. Dit gerecht is een ...
Read moreGevulde sardines
RECEPT UIT HET KOOKBOEKJE DE mAROKKAANSE KEUKEN BIJ U THUIS van Hachemi Moumen. Ook de foto komt uit het kookboekje
Read moreBissara-soep van groene spliterwten
mijn Hollandse draai aan de Marokkaanse Bissara. Lekker op koude dagen; ook hier in Marokko eten we dit 's winters . Mannen die het hier wel eens hebben gegeten vragen vaak het recept voor hun vrouw.
Read more