Loader

Recipes From Cuisine: Marokkaanse

Amlou – extra ingrediënten

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Amlou is een mengsel van Arganolie, amandelen en honing en wordt gezien als een ware delicatesse. Het is niet alleen erg lekker, maar vooral ook gezond. Ideaal voor op toast, broodbeleg of op pannekoeken. Amlou is bovendien snel klaar te maken en is voor langere tijd te bewaren.

Read more
Ka3b Leghzal

Ka3b Leghzal

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes zijn wel het meest bekende koekjes uit Marokko, je komt ze overal tegen. Ze worden gemaakt van marsepein en oranjebloesem water (Mazhar).

Read more

Dadel Koekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.7 / 5)

Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.

Read more

Flan Pudding

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Verwarm de melk in een pannetje. Houd ongeveer 300 ml koude melk om hierin de 2 zakjes flan poeder in te mengen. Voeg in het pannetje melk de suiker aan toe en roer dit tot het opgelost is.

Read more

Rijst- en tonijnsalade

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst goed afkoelen voordat je begint met het bereiden van de salade.

Read more

Mini visbestilla’s

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik heb hier zoveel verzoeken voor gehad, nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had het zo lang uitgesteld,omdat ik het juiste filodeeg niet kon vinden. Ik kocht altijd die in een gele kartonnen verpakking ...

Read more

Koksmutsjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂  Het recept heb ik van Cookie, jaren geleden via marokko.nl. Ze zijn heerlijk zacht en blijven ook vrij lang lekker (vaak is dat met broodjes niet zo). Heb ze gevuld met stukjes hazelnootchocolade, maar je kunt ook andere chocolade naar ...

Read more

Mfouar – Marokkaans gestoomd vlees

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd vlees". Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan?

Read more

“Spaghetti”-Chebbakia

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.

Read more
Mfouar - Marokkaans gestoomd vlees

Mfouar – Marokkaans gestoomd vlees

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd vlees". Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan? Ik verzamelde ...

Read more