Recipes From Cuisine: Marokkaanse
Hommis kimoen – kikkererwten met komijn
heerlijk en makkelijk recept met kikkererwten en komijn. In Tanger en Tetouan wordt het Hommis kimoen genoemd. Wordt ook kant en klaar op straat verkocht.
Read moreDorade uit oven
Dorade uit oven, Smeer de dorade van binnen en van buiten goed in met een deel van de marinade en laat twee uur marineren in de koelkast.
Read moreBestilla – Bastilla – Pastilla met Kip ala moi
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...
Read moreSfenj – Marokkaanse donuts
Sfenj / donuts, Doe in een schaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanille suiker, ei en gist aan toe, ( de gist moet je eerst oplossen in een beetje lauw water) men alles goed door elkaar, terwijl je er lauw water aan toevoegt tot de deeg gelijkmatig ...
Read moreLoebia (witte bonen)
Loebia (witte bonen), Bonen in een pan doen. Tomaten raspen en bij de bonen doen, vervolgens voeg je de kruiden toe en een beetje peterselie fijngesneden.
Read more