Recipes From Cuisine: Marokkaanse
Kipbestilla – Pastila
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...
Read moreVisbestilla
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...
Read moreBeghrir – gringo – hatita – pannenkoeken
Gringo / Baghrir / Hartita is een soort dun pannenkoekje dat ook wel ‘duizend-gaten’ wordt genoemd. Dit wordt meestal ’s avonds of bij het ontbijt gegeten. Ze worden naar smaak met honing, olijfolie, suiker of boter belegd…
Read moreHoe gebruik je een tajine
Vaak wordt er gevraagd hoe je het beste een tajine kan gebruiken. Het ligt er natuurlijk aan van welk materiaal de tajin is gemaakt.Vraag altijd bij aankoop aan de verkoper of de tajin geschikt is om in te koken, of dat het een decoratiestuk is..
Read more