Recipes From Cuisine: Marokkaanse
Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje
Met dit recept maak je voortaan makkelijk zelf mueslirepen, een gezonde snack voor tussendoor uit eigen keuken. De mueslirepen kun je gemakkelijk invriezen.
Read moreLinzen-tonijnsalade
Soms wil je een gezonde salade maken zoals deze Linzen- tonijnsalade, maar je komt erachter dat je eigenlijk vrij weinig in huis hebt.
Read moreBloemkoolovenschotel met kip en ananas
Een lekkere Bloemkoolovenschotel met aardappel, kip en ananas. Is erg lekker, vooral het zoete van de ananas smaakt heerlijk bij de bloemkool en roomsaus.
Read moreLe3des – Marokkaanse linzen
Met dit winterse weer is niets lekkerder dan een heerlijke Le3des - Marokkaanse linzen (linzenschotel). Gezond, voedzaam en verwarmt je lichaam. Als je normaal gesproken niet zo dol bent op linzen, raad ik je aan om het toch eens te proberen en dan zo klein mogelijke linzen te kopen. Ik ...
Read moreIbawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees
Ibawen marmita - Marmita is pan in het Marokkaans wat elke Marokkaan(se) wel kent en (veel) eet of niet! Zeer traditioneel maar iedereen maakt het op haar /zijn manier, maar niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken! Het is een andere versie van Tajine.
Read moreGevulde Dorade uit de oven met gemarineerde mie
Een gevulde Dorade uit de oven is een super lekker visgerecht! Klinkt moeilijk om te maken maar valt best mee.. Je kan het ook in een Tajine bereiden.
Read moreKaasrolletjes
Kaasrolletjes, zijn heel simpel en ideaal als je snel iets wil klaarmaken voor onverwachts bezoek of meenemen naar bezoek.
Read moreChoco cocos cake
Doe in een kom de eieren, vanille suiker en de suiker. Mix dit zeker 10 minuten lang. Voeg vervolgens de boter en de olie eraan toe en mix dit weer.
Read moreNo-bake koekjes
Super makkelijk, je bent zo klaar en het is gruwelijk!! Maal de koekjes en de pinda's fijn en doe dit in een kom. Voeg er daarna de kaneel en de abrikozenjam eraan toe en meng dit er door heen.
Read moreSeffa Medfouna
Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in een koepel van gestoomde couscous of gebroken vermicelli (chaariya) . De couscous is gezoet met rozijnen, boter en poedersuiker en versierd met gemalen gebakken amandelen, kaneel en extra poedersuiker. Mijn favoriete gerecht en het is ...
Read more