Recipes from Ingredient: Zout
Keukenzout is bij kamertemperatuur een witte kristallijne stof met een kubische kristalvorm, die goed oplosbaar is in water. Het is het voorbeeld bij uitstek van wat in chemische termen een zout heet.
Harira met bruine linzen
Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).
Read moreGebraden gehakt met tapenade (van mmu)
Gebraden gehakt met tapenade, Recept van mmu. Ik maak dit om op stokbrood te eten, is heerlijk voor bij de zogenaamde " borrel". Dus moet je weer eens wat maken voor je werk, dan ben je hier heel snel klaar mee. Je kan het ook als hier op de foto ...
Read moreGevulde kip met rijst uit de oven
gebraden kip gevuld met rijst. lekker als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht!
Read moreTurkse pizza – Lahmacun
Lahmacun, in Nederland ook bekend als Turkse Pizza, is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan ...
Read more