Loader

Recipes from Ingredient: Zout

Keukenzout is bij kamertemperatuur een witte kristallijne stof met een kubische kristalvorm, die goed oplosbaar is in water. Het is het voorbeeld bij uitstek van wat in chemische termen een zout heet.

Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Wontonvelletjes gevuld met vleesvulling, Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.

Read more
Gefrituurde garnaalballetjes

Gefrituurde garnaalballetjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Gefrituurde balletjes van garnalengehakt met broodblokjes- korst, Verwijder de korsten van het brood. Snij het brood in blokjes van ongeveer 6 mm, leg ze naast elkaar op een bakplaat en laat ze op kamertemperatuur uitdrogen.

Read more
Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping, Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het even glad. Bak de in 25- 30 minuten goudbruin.

Read more
Msemen gevuld met kip

Msemen gevuld met kip

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.

Read more
Harira - tomatensoep

Harira – tomatensoep

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes. Lekkere authentiek marokkaanse gerecht heerlijk bij de koffie/thee na iftar

Read more
Harira met bruine linzen

Harira met bruine linzen

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Hoe bereid je Couscous

Hoe bereid je Couscous

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Couscous in meestal tarwe gries, dat in kant en klare zakjes verkrijgbaar is in Marokkaanse winkels en speciaalzaken. De eenvoudige couscous wordt niet met vlees en groenten bereid omdat deze couscous samen met de tajine, de stoofpot van vlees en groenten, gegeten wordt.

Read more
Tomatensoep - Harira

Tomatensoep – Harira

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Lekkere Marokkaanse gevulde soep (Harira). Variaties genoeg, ik zal ook nog andere recepten van tomatensoep plaatsen. Sihamkleuter maakt ook lekkere soep.

Read more
Visbastilla - filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Visbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

De Marokkaanse keuken staat bekent om zijn pastilla´s. Dit zijn grootte rijk gevulde hartige taarten. Zowel de vis als de kippastilla worden vaak als hoofdgerecht geserveerd tijdens Marokkaanse bruiloften of andere feestelijke gelegenheden. Deze pastilla is zowel hartig als zoet van smaak, omdat er amandelen, kaneel en suiker in verwerkt ...

Read more