Recipes from Ingredient: Zout
Keukenzout is bij kamertemperatuur een witte kristallijne stof met een kubische kristalvorm, die goed oplosbaar is in water. Het is het voorbeeld bij uitstek van wat in chemische termen een zout heet.
Warme Marokkaanse wortelsalade
Warme Marokkaanse wortelsalade, maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje zout gaar. Giet ze af en spoel ze af met koud water en laat ze koud worden in een bad van ijswater.
Read moreMloeie – melwi
Mleoie - Meloui - Melwi, Dit alles bij elkaar mengen behalve bona met lauwe water en dan bolletjes van maken en even laten rusten.
Read moreMini pizzatjes
Mini pizaatjes van gehakt, Pitta broodjes door midden snijden tomaten saus erop en dan kaas gehakt oregano erop en dan in de oven.
Read moreMille feuille
Naar verluidt is de tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou daarbij geïnspireerd zijn geweest door General Tom Thumb.
Read moreVis in de oven
Vis in de oven, Maak de vissen goed schoon, en marineer ze met de chermoula. Meng de chermoula met citroensap en besmeer de vis .
Read moreTchekchouka
Tchekchouka, De tomaten ontvellen, halveren en van pitjes ontdoen. Het vruchtvlees in stukjes snijden. De olie in een ruime pan verwarmen en de tomaten toevoegen.
Read moreGevulde witte bolletjes
Gevulde witte bolletjes, Worst in kleine blokjes gesneden, Bak de ui en paprika in een paar minuten, moet niet goed gebakken zijn.
Read moreZa3louk ( Aubergine-salade)
Za3louk ( Aubergine-salade), De aubergines grillen, en laten koelen en het vel verwijderen en in stuken snijden of ( de aubergines schillen, in stukken snijden en in het water met zout gaar koken).
Read moreHartige taart met champignons en mais
Hartige taart, heel makkelijk recept, je kunt ook andere soort groenten gebruiken. dan laat je de champignons weg. Met broccoli is die ook heerlijk, dan geen mais erbij doen.
Read more