Recipes from Ingredient: Wortel
De wortel is botanisch dezelfde soort als de Nederlandse inheemse plant, de "peen". De wilde peen kruist zeer gemakkelijk met de eetbare wortel, waardoor er zo nu en dan een witte wortel tussen de gekweekte wortelen kan voorkomen. Andere gekende familieleden zijn Chaerophyllum temulum, Anethum graveolens, Carum carvi, Pastinaca sativa en Heracleum sphondylium. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.
Vietnamese loempia’s
Echte traditionele Vietnamese loempia's, Snij de garnalen in kleine stukjes. Zet de vermicelli in een bak met heet water en deze zacht worden en knip het in kleine stukjes van ongeveer 10- 15 cm lang.
Read moreTjap Tjoy met Kip
Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.
Read moreThaise kippensoep
Thaise kippensoep, Trouwens veel van de gebruikte kruiden kun je ingevroren (goedkoper) krijgen bij de Chinese toko's... Zitten in Amsterdam op de wallen, maar goed, scheelt gewoon heeeeel veeeeel geld tov de Surinaamse toko.
Read moreItaliaanse pastasaus met gehakt
Italiaanse pastasaus met gehakt, Roerbak in de olijfolie: de ui, het knoflookteentje, de worteltjes en de bleekselderij tot de groenten zacht zijn
Read moreMsemen gevuld met kip
Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.
Read more