Recipes from Ingredient: Wortel
De wortel is botanisch dezelfde soort als de Nederlandse inheemse plant, de "peen". De wilde peen kruist zeer gemakkelijk met de eetbare wortel, waardoor er zo nu en dan een witte wortel tussen de gekweekte wortelen kan voorkomen. Andere gekende familieleden zijn Chaerophyllum temulum, Anethum graveolens, Carum carvi, Pastinaca sativa en Heracleum sphondylium. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.
Couscous met kip en groenten
Ik heb voor de couscous de bereiding van Madame cuisine gebruikt (zie recept couscous met melk en pompoen). De kip met groenten is mijn eigen recept.
Read moreWortelsalade
Heerlijke en snelle gerecht voor als je visitie hebt!! Of omdat je teveel wortels over hebt!!
Read moreHarira de nationale Marokkaanse soep
Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij. In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de ...
Read more