Recipes from Ingredient: Wortel
De wortel is botanisch dezelfde soort als de Nederlandse inheemse plant, de "peen". De wilde peen kruist zeer gemakkelijk met de eetbare wortel, waardoor er zo nu en dan een witte wortel tussen de gekweekte wortelen kan voorkomen. Andere gekende familieleden zijn Chaerophyllum temulum, Anethum graveolens, Carum carvi, Pastinaca sativa en Heracleum sphondylium. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.
Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees
Ibawen marmita - Marmita is pan in het Marokkaans wat elke Marokkaan(se) wel kent en (veel) eet of niet! Zeer traditioneel maar iedereen maakt het op haar /zijn manier, maar niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken! Het is een andere versie van Tajine.
Read moreMfouar – Marokkaans gestoomd vlees
Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd vlees". Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan?
Read moreMarokkaanse Harira
Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.
Read more