Recipes from Ingredient: Suiker
Tafelsuiker, kristalsuiker, bietsuiker of rietsuiker, of in huishoudelijke termen suiker, is een voedingsmiddel dat geassocieerd wordt met een van de primaire smaken, namelijk zoetheid. In de chemie wordt een suikermolecuul gezien als een koolhydraat met meerdere hydroxylgroepen welke zich in een ringstructuur bevindt gevormd uit het corresponderende aldehyde of keton. Een monosacharide-eenheid kan ook worden geschreven met de brutoformule n, letterlijk een hydraat van kool.
Kaneelbroodjes
Ik weet nog goed dat deze broodjes een van de eerste baksels waren die ik uitprobeerde. Gezien bij de "recepten van Kitchenprinces". Niet wetende dat gistdeeg erg bewerkelijk is, ging ik aan de gang en had meteen het recept maar even verdubbeld. Resultaat? Baksteenbroodjes waar je een raam mee in ...
Read moreVanillekrullen
Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto's gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.
Read moreKersentiramisu
Voor degenen die mij al langer volgen een oude bekende :) Een heerlijke variatie op de bekende tiramisu met koffie en lange vingers is deze kersentiramisu. Let op dat je geen kersen uit een pot gebruikt, maar echte vlaaivulling. Je kan het ook in glazen maken (breek de lange vingers ...
Read moreGevulde beghrir
Baghrir, pannenkoeken met 'duizend' gaatjes. Een pannenkoek naar Marokkaans recept die aan één kant wordt gebakken. Maar nu gevuld ..
Read moreTips voor een perfect gistdeeg – voor brood
Het maken van brooddeeg (zowel voor gewoon brood als kleine broodjes, hartig of zoet) vereist enige oefening. Hoe vaker je het maakt, hoe beter het lukt. Met de volgende tips gaat het hopelijk wat beter!
Read moreLamingtons
Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold. Afkomstig uit Australië en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in Australië), Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem ...
Read moreWitte chocolademuffins
Ik ben gek op het maken van muffins, omdat ze zo simpel en snel klaar zijn. Voor het beste resultaat mix je de ingrediënten niet, maar roer je ze door elkaar en laat je er klontjes in. Dat is HET geheim voor goede muffins met de juiste structuur en vorm. ...
Read moreMadline (madeleine)
Heerlijke cakejes in schelpjesvorm! De cakejes zijn afkomstig uit Commercy, een provincie in het noorden van Frankrijk. "Madeleine" zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die bij het onverwacht bezoek van hertog Stanislaus Leszczynski deze cakejes zou hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. ...
Read more