Recipes from Ingredient: Suiker
Tafelsuiker, kristalsuiker, bietsuiker of rietsuiker, of in huishoudelijke termen suiker, is een voedingsmiddel dat geassocieerd wordt met een van de primaire smaken, namelijk zoetheid. In de chemie wordt een suikermolecuul gezien als een koolhydraat met meerdere hydroxylgroepen welke zich in een ringstructuur bevindt gevormd uit het corresponderende aldehyde of keton. Een monosacharide-eenheid kan ook worden geschreven met de brutoformule n, letterlijk een hydraat van kool.
Beghrir – gringo – hatita – pannenkoeken
Gringo / Baghrir / Hartita is een soort dun pannenkoekje dat ook wel ‘duizend-gaten’ wordt genoemd. Dit wordt meestal ’s avonds of bij het ontbijt gegeten. Ze worden naar smaak met honing, olijfolie, suiker of boter belegd…
Read moreTurkse cake – IRMIK Tatlis
Ik hou van deze taart, want het is zacht, licht en geurig. Ik heb het recept hier op Tajine.nl geplaatst, dus ik hoop dat jullie hem de moeite waard vinden om uit te proberen.
Read moreBijenkorf brood
Heerlijke Bijenkorf brood, Je doet de bloem in een grote kom maak een kuiltje in het midden dan voeg je alle ingrediënten toe en kneden tot je een soepel deeg krijgt die een beetje plakkerig is, laat het deeg rijzen tot hij verdubbeld is.
Read more