Recipes from Ingredient: Sperziebonen
De sperzieboon is een peulvrucht die met de peul als groente gegeten wordt. De sperzieboon behoort tot de boon. Witte bonen zijn de gedroogde, volgroeide zaden van de stamsperzieboon. De sperzieboon wordt ook wel prinsessenboon, slaboon of herenboon genoemd. Oorspronkelijk is de sperzieboon afkomstig uit Zuid-Amerika. De naam is afgeleid van `aspergieboontjes'. Deze boontjes danken hun naam aan het feit dat ze volgens oud-Hollands gebruik net als asperges met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend.
Mfouar – Marokkaans gestoomd vlees
Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd vlees". Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan?
Read moreGado gado
(Indonesisch: Gado-gado) is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant. In die hoedanigheid is het een mix van groenten met gebakken ei, een schep pindasaus en gekruimelde kroepoek. Het wordt geserveerd met witte rijst of lontong. Gadogado is geschikt voor ...
Read moreGepofte knoflookaardappels met kip masala
Heel lekker, normaal doe ik er wat gele paprika door maar moest nog boodschappen doen
Read moreRijst met zoet kip en bruine bonen
lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken. Je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd. je kunt ook kipfilet gebruiken inplaats van pootjes.
Read moreSperziebonen-gehaktschotel
Een heerlijke, simpele, gezonde schotel met zowel groente als vlees. Te serveren met rijst of eventueel marokkaans brood.
Read more