Recipes from Ingredient: Prei
Prei is een plant uit de lookfamilie. De soort is verwant aan ui, bieslook en knoflook en wordt als groente gegeten. Bij deze soort komen ook als groente voor: de tot 500 g wegende bol van Olifants of grootkoppige knoflook en kurrat, waarvan de bladeren gegeten worden. Kurrat wordt in Egypte en het Midden-Oosten geteeld. Prei is een aromatische, pittige groente met lange witte stelen en groen schutblad. Prei behoort tot de lookfamilie waartoe ook ui, bieslook en knoflook behoren.
Garnalenbriwats
Garnalenbriwats, Te vergelijken met visbastilla, je kunt dus varieren met de vis, ik vind de garnalen erg lekker in dit recept. makkelijke en lekker succes lades!
Read moreGehaktbrood (met of zonder ei)
Gehaktbrood (met of zonder ei), Origineel gehaktbrood wordt heel anders gemaakt met ander deeg etc, maar ik vond dit wel een makkelijke en lekkere variatie. Of je er eieren bij doet is naar gelang je eigen smaak. Wat hoeveel hoeveelheden betreft, excuses dames, ik werk heel erg uit de losse ...
Read moreTajine met aardappels en prei
Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair.
Read moreRösti-ovenschotel met zalm
Ik gebruik niet vaak pakjes en zakjes of voorgekookte/gebakken dingen, maar rösti koop ik wel van Aviko. Deze ovenschotel is heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt variëren met de groenten en in plaats van zalm ook tonijn, gebakken kipstukjes of gehakt gebruiken of het vegetarisch houden.
Read moreMarokkaanse dikke groentensoep met kip
Een heerlijke dikke groentensoep, gemaakt met een heleboel verschillende groenten en kip.
Read moreMarokkaanse Harira
Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.
Read moreVisbestilla
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...
Read more