Recipes from Ingredient: Poedersuiker
Poedersuiker of bloemsuiker is tafelsuiker dat heel fijn gemalen is tot een poeder en daarna vaak vermengd wordt met zetmeel om het poedereffect nog te vergroten.
Amandelfinanciers
Deze financiers zijn cakejes, maar worden niet op een standaardmanier gemaakt. Er zit bijvoorbeeld geen bakpoeder in en ook geen eigele, alleen eiwit. Toch zijn ze niet zwaar of compact, maar lekker zacht en luchtig! Je hebt er eigenlijk speciale ovalen vormpjes voor nodig, maar een muffinvorm gaat ook prima.
Read moreMadline (madeleine)
Heerlijke cakejes in schelpjesvorm! De cakejes zijn afkomstig uit Commercy, een provincie in het noorden van Frankrijk. "Madeleine" zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die bij het onverwacht bezoek van hertog Stanislaus Leszczynski deze cakejes zou hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. ...
Read moreTiramisu speculoos
Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.
Read moreMini bananenpannenkoekjes
Ik houd van pannenkoeken, pancakes, Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling vanbanaan zijn niet te versmaden....
Read moreChocolade-koffiekoekjes
Lekkere, niet al te moeilijk te maken koffiekoekjes met een vulling en versiering van chocolade....
Read moreJamkoekjes
Jamkoekjes kan je op veel manieren maken maar de manier zoals ik in dit recept gebruik leek me ook wel leuk en decoratief.....
Read more