Loader

Recipes from Ingredient: Peper

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De hoofdtekst van dit artikel behandelt de zwarte of witte peper; er bestaat ook een geheel ander soort: de rode peper. Onderaan dit artikel staan een aantal andere pepers vermeld. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.

Vis tajine in de oven

Vis tajine in de oven

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Vis tajine in de oven, doe de dorado's in een bak en snij er 3 sneetjes in zodat de kruiden er goed in trekken.

Read more
Vis tajine

Vis tajine

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Vis Tajine, Je doet die visjes in een bak en doet er de koriander, knoflook, saffraan, paprikapoeder, komijn, zout, peper en een theelepel azijn erbij. Dit goed mengen en apart zetten...

Read more
Garnalen tajine

Garnalen tajine

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Garnalen tagin, Dit alles bij elkaar doen in een tagin. en laten sudderen niet te lang anders worden de garnalen klein en taai.

Read more
Grieks slaatje met fetakaas

Grieks slaatje met fetakaas

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Grieks slaatje met fetakaas, Snij de tomaten in partjes. Schil éen komkommer, haal de pitten eruit en versnij de komkommer in blokjes. Schil de rode ui en snij in ringen.

Read more
Loempia's met kip

Loempia’s met kip

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.3 / 5)

loempia's met kip, Je kookt de kipfilet in water met een paar stukjes ui en 1 zakje saffraan en een beetje zout. De vermicelli doe je een pannetje met water en laatje 10 min koken.

Read more
Egyptische falaffel

Egyptische falaffel

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Falafel (Arabisch: فلافل) is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Mogelijk is het gerecht bedacht door Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te dienen.

Read more
Gehaktballetjes in tomaten saus

Gehaktballetjes in tomaten saus

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Gehaktballetjes in tomaatsaus + gegrilde paprika, Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.

Read more
Aardappeltonijnsalade

Aardappeltonijnsalade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Aardappeltonijn salade, Kook de aardappels met schil tot ze gaar zijn, haal ze eruit schil ze en snijd in kleine blokjes. Laat het even afkoelen snijd de ui in hele kleine blokjes, en de augurk ook.

Read more
Pasta (penne) bolognese

Pasta (penne) bolognese

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.6 / 5)

pasta penne bolognese, Snijd de paprika en de ui in kleine stukjes, rul ze samen met het gehakt, en voeg de kruiden toe, en de knoflook. Laat dit even staan met deksel op de pan laag vuurtje, voeg dan de pastasaus toe en laat dit op een laag vuurtje pruttelen.

Read more
Msemen gevuld met kip

Msemen gevuld met kip

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.

Read more