Loader

Recipes from Ingredient: Peper

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De hoofdtekst van dit artikel behandelt de zwarte of witte peper; er bestaat ook een geheel ander soort: de rode peper. Onderaan dit artikel staan een aantal andere pepers vermeld. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.

Tjap Tjoy met Kip

Tjap Tjoy met Kip

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.6 / 5)

Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.

Read more
Voorgerecht salade

Voorgerecht salade

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.6 / 5)

Voorgerecht Salade, Kook de pasta of rijst, de aardappels en de wortels gaar, doe het allemaal in aparte bakjes.

Read more
Noedels met kip en groente

Noedels met kip en groente

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.9 / 5)

noedels met kip en groente, supersnel gerecht maar wel heel lekker!! Qua kruiden kun je zelf kijken wat je lekker vind, ik had de kruiden erin die ik boven op heb geschreven maar andere vinden weer andere kruiden lekker!!

Read more
Bladerdeeghapjes gevuld met Kip Groenten of kaas

Bladerdeeghapjes gevuld met Kip Groenten of kaas

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.6 / 5)

Bladerdeeghapjes gevuld met Kip/Groenten of kaas, Lekkere bladerdeeghapjes die je kan vullen naar eigen smaak en fantasie.

Read more
Harira - Marokkaanse soep

Harira – Marokkaanse soep

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn voor je lichaam na een dag vasten. Buiten de ramadan kun je de soep uiteraard ook eten hoor, lekker met een hapje erbij of voor de lunch. Als voorgerecht kan ook, maar de soep is ...

Read more
Tajine met lamslever

Tajine met lamslever

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Tajine met lamslever, echt een aanrader! ook voor mensen die niet echt van lever houden zou dit recept verbazen!!! hoofdgerecht voor 2, voorgerecht voor 4 personen

Read more
Charmoula

Charmoula

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Charmoula, Marokkaanse saus, Echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque

Read more
Kiptajine met ui en komijn

Kiptajine met ui en komijn

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Kiptajine met ui en komijn, Olie verhitten in een pan kip met een handvol uien, de ontvelde in stukjes gesneden tomaat gember, kurkuma, zout en peper en vermeng dit goed door elkaar.

Read more
Marmita

Marmita

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Marmita wat elke Marokkaan(se) wel kent en(veel)eet of niet! Zeer traditioneel maar iedereen maakt het op haar /zijn manier, maar niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken!

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

kipvleugeltjes en aardappels in de oven!!

Read more