Recipes from Ingredient: Paprikapoeder
Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en gemalen paprika’s waarvan de pitten verwijderd zijn. Dit zijn niet de bekende blokvormige rode paprika’s, maar van een speciale puntige soort die 12-15 cm lang wordt en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm klimaat. Deze soort is familie van de Spaanse peper maar milder van smaak. Hoe lichter de paprika's van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt.
Zeebaars in de oven
Zaterdag liepen we op de markt en besloten verse vis te kopen. 's Avonds meteen de zeebaars in de oven gedaan met wat aardappelschijfjes, wortel, paprika en olijven. In geen tijden heb ik zo'n lekkere vis gegeten! En veel werk is het niet, de oven doet het meeste voor je ...
Read moreTajine met aardappels en prei
Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair.
Read moreVisbestilla
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...
Read moreMarokkaanse roerbakschotel
Het recept voor deze roerbakschotel heb ik van Riannah. Het is een heerlijke en snelle schotel, makkelijk voor na je werk of een drukke dag! Het is Marokkaans door de kruiden die je gebruikt, verder is er naar mijn weten geen roerbak gewoonte in Marokko ;)
Read moreVisbestilla
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...
Read moreWarme Marokkaanse bloemkoolsalade
Een warme Marokkaanse gekookte salade die je eet met brood.
Read more