Recipes from Ingredient: Overig
Tips voor een perfect gistdeeg – voor brood
Het maken van brooddeeg (zowel voor gewoon brood als kleine broodjes, hartig of zoet) vereist enige oefening. Hoe vaker je het maakt, hoe beter het lukt. Met de volgende tips gaat het hopelijk wat beter!
Read moreEiwitten stijf kloppen
Ik krijg regelmatig de vraag hoe je eiwitten het beste kunt stijf kloppen, omdat dit nogal eens misgaat. Het eiwit wordt helemaal niet stijf, onderin blijft het te dun of het eindresultaat is niet luchtig. Hierbij mijn tips, die ik door de jaren heen heb opgedaan en die voor mij ...
Read moreBananabread
Het recept is in de jaren 30 ontstaan in Amerika toen er schaarste was. Huisvrouwen wilde geen bananen weggooien en vonden een oplossing voor overrijpe bananen in deze cake. 23 februari is in Amerika nationale bananabread-day :D
Read moreAmandelfinanciers
Deze financiers zijn cakejes, maar worden niet op een standaardmanier gemaakt. Er zit bijvoorbeeld geen bakpoeder in en ook geen eigele, alleen eiwit. Toch zijn ze niet zwaar of compact, maar lekker zacht en luchtig! Je hebt er eigenlijk speciale ovalen vormpjes voor nodig, maar een muffinvorm gaat ook prima.
Read moreLamingtons
Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold. Afkomstig uit Australië en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in Australië), Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem ...
Read more