Recipes from Ingredient: Overig
Amandel-shortbread met Chocolade-dipping
Amandel-shortbread met Chocolade-dipping, Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het even glad. Bak de in 25- 30 minuten goudbruin.
Read moreZalmsalade
Zalmsalade, Eieren hard koken, laten schrikken en laten afkoelen en pellen. Blik zalm afgieten. Graatjes en vel verwijderen. Maïs afgieten en appel schillen en in kleine stukjes snijden.
Read moreHarira met bruine linzen
Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).
Read moreTomatensoep – Harira
Lekkere Marokkaanse gevulde soep (Harira). Variaties genoeg, ik zal ook nog andere recepten van tomatensoep plaatsen. Sihamkleuter maakt ook lekkere soep.
Read moreVisbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen
De Marokkaanse keuken staat bekent om zijn pastilla´s. Dit zijn grootte rijk gevulde hartige taarten. Zowel de vis als de kippastilla worden vaak als hoofdgerecht geserveerd tijdens Marokkaanse bruiloften of andere feestelijke gelegenheden. Deze pastilla is zowel hartig als zoet van smaak, omdat er amandelen, kaneel en suiker in verwerkt ...
Read moreCouscous salade
Tip Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven of doe er tonijnstukkjes doorheen
Read moreGevulde kip met rijst uit de oven
gebraden kip gevuld met rijst. lekker als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht!
Read moreTurkse pizza – Lahmacun
Lahmacun, in Nederland ook bekend als Turkse Pizza, is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan ...
Read moreSimpele Rode bietensalade met mais
Rode bietensalade met mais voor de lui mensen onder ons (zoals ik) snel en gemakkelijk, maar toch lekker.
Read more