Loader

Recipes from Ingredient: Olijfolie

Olijfolie is een plantaardige olie die door persing uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt gewonnen. De mensheid is al lang met olijfolie bekend, de oudste gegevens tonen aan dat deze olie al 4000 jaar voor Christus gebruikt werd.

Seffa medfouna

Seffa medfouna

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in een koepel van gestoomde couscous of gebroken vermicelli (chaariya) . De couscous is gezoet met rozijnen, boter en poedersuiker en versierd met gemalen gebakken amandelen, kaneel en extra poedersuiker.

Read more
Marokkaanse roerbakschotel

Marokkaanse roerbakschotel

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Het recept voor deze roerbakschotel heb ik van Riannah. Het is een heerlijke en snelle schotel, makkelijk voor na je werk of een drukke dag! Het is Marokkaans door de kruiden die je gebruikt, verder is er naar mijn weten geen roerbak gewoonte in Marokko ;)

Read more
Vis tajine met groente

Vis tajine met groente

forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Read more
Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen

Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen

Read more
Chebbakia - Chebakia

Chebbakia

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Serveertips: Je kunt door de ingrediënten ook gemalen amandelen mengen en kneden.. Verder moet je de honing niet te heet verwarmen, hierdoor kan je taaie chebbakia’s krijgen en dat is niet lekker.. Een heerlijk gerecht, vooral in de Ramadan

Read more
Gegrilde aubergine

Gegrilde aubergine

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Deze heerlijke aubergine is te combineren met bijvoorbeeld gegrilde sardien maar ook op een  boterham. Aubergine zit bom vol vitaminen en mineralen onder andere koper, magnesium maar ook foliumzuur voor de dames die zwanger willen worden een must.

Read more
Warme Marokkaanse bloemkoolsalade

Warme Marokkaanse bloemkoolsalade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Een warme Marokkaanse gekookte salade die je eet met brood.

Read more
Marokkaanse gevulde minibroodjes

Marokkaanse gevulde minibroodjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Dit zijn broodjes die je niet bakt in de oven, maar in een anti-aanbakpan. Als ze gebakken zijn dan vul je ze met een lekkere groenten-gehaktvulling.

Read more
Libanese kipkebab

Libanese kipkebab

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Kipkebab wordt gemaakt in heel veel landen rondom de Middellandse Zee zoals in Turkije, Griekenland, Egypte, Libanon, Syrië en zelfs in India.....Het wordt gemaakt van gegrild kippengehakt met heel veel lekkere specerijen en kruiden met daarbij lekkere salades naar keuze. Je kunt het ook opdienen op een dürümvel (een soort ...

Read more
Algerijnse groentenpasteitjes

Algerijnse groentenpasteitjes

Recipe Type: Cuisine: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Een vegetarisch pasteitje en erg smakelijk......

Read more