Recipes from Ingredient: Kruiden
Gehaktballetjes in tomaten saus
Gehaktballetjes in tomaatsaus + gegrilde paprika, Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.
Read moreAardappeltonijnsalade
Aardappeltonijn salade, Kook de aardappels met schil tot ze gaar zijn, haal ze eruit schil ze en snijd in kleine blokjes. Laat het even afkoelen snijd de ui in hele kleine blokjes, en de augurk ook.
Read morePasta (penne) bolognese
pasta penne bolognese, Snijd de paprika en de ui in kleine stukjes, rul ze samen met het gehakt, en voeg de kruiden toe, en de knoflook. Laat dit even staan met deksel op de pan laag vuurtje, voeg dan de pastasaus toe en laat dit op een laag vuurtje pruttelen.
Read moreTagliatelle met kip en champignon roomsaus
Tagliatelle met kip en champignon roomsaus voor pastaliefhebbers. Tip: Met stokbrood i.p.v pasta is het ook lekker Je kan ook groene of zwarte tagiatelle gebruiken dat is ook gezonder. Eet smakelijk!!
Read moreTomatensoep met kikkererwten
Tomatensoep met kikkererwten, Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en prei en knoflook ca. 3 minuten fruiten.
Read morePangsits (gevulde wontonvelletjes)
Wontonvelletjes gevuld met vleesvulling, Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Read moreGefrituurde garnaalballetjes
Gefrituurde balletjes van garnalengehakt met broodblokjes- korst, Verwijder de korsten van het brood. Snij het brood in blokjes van ongeveer 6 mm, leg ze naast elkaar op een bakplaat en laat ze op kamertemperatuur uitdrogen.
Read moreAmandel-shortbread met Chocolade-dipping
Amandel-shortbread met Chocolade-dipping, Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het even glad. Bak de in 25- 30 minuten goudbruin.
Read moreMsemen gevuld met kip
Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.
Read moreHarira – tomatensoep
Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).
Read more