Recipes from Ingredient: Kruiden
Seffa medfouna
Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in een koepel van gestoomde couscous of gebroken vermicelli (chaariya) . De couscous is gezoet met rozijnen, boter en poedersuiker en versierd met gemalen gebakken amandelen, kaneel en extra poedersuiker.
Read moreKaneelbroodjes
Ik weet nog goed dat deze broodjes een van de eerste baksels waren die ik uitprobeerde. Gezien bij de "recepten van Kitchenprinces". Niet wetende dat gistdeeg erg bewerkelijk is, ging ik aan de gang en had meteen het recept maar even verdubbeld. Resultaat? Baksteenbroodjes waar je een raam mee in ...
Read moreKrichlat gevuld met chocolade
Dit recept heb ik van de beroemde Marokkaanse kokkin Choumicha. Weet niet meer of ik het van tv heb opgeschreven of ergens heb gelezen, maar weet wel dat ze heerlijk zijn!
Read moreVanillekrullen
Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto's gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.
Read moreMarokkaanse roerbakschotel
Het recept voor deze roerbakschotel heb ik van Riannah. Het is een heerlijke en snelle schotel, makkelijk voor na je werk of een drukke dag! Het is Marokkaans door de kruiden die je gebruikt, verder is er naar mijn weten geen roerbak gewoonte in Marokko ;)
Read moreGevulde beghrir
Baghrir, pannenkoeken met 'duizend' gaatjes. Een pannenkoek naar Marokkaans recept die aan één kant wordt gebakken. Maar nu gevuld ..
Read more