Loader

Recipes from Ingredient: Koriander

Koriander is een plant uit de schermbloemenfamilie. De plant wordt ook wel 'ketoembar', 'coander' of 'wantsenkruid' genoemd. Het is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied.

Charmilla - Marokkaanse saus

Charmilla – Marokkaanse saus

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Charmilla, Marokkaanse saus, recept uit de Marokkaanse keuken.

Read more
Harira - Marokkaanse soep

Harira – Marokkaanse soep

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn voor je lichaam na een dag vasten. Buiten de ramadan kun je de soep uiteraard ook eten hoor, lekker met een hapje erbij of voor de lunch. Als voorgerecht kan ook, maar de soep is ...

Read more
Tajine met lamslever

Tajine met lamslever

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Tajine met lamslever, echt een aanrader! ook voor mensen die niet echt van lever houden zou dit recept verbazen!!! hoofdgerecht voor 2, voorgerecht voor 4 personen

Read more
Tortilla met groenten

Tortilla met groenten

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Tortilla met groenten, Ik gebruik de hieronder beschreven groenten, maar je kunt zelf ook andere groenten gebruiken en voor degene die van spinazie houden kunnen ook spinazie toevoegen. Ikzelf lust geen tortilla met spinazie.

Read more
Verse tonijn tacos

Verse tonijn tacos

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.4 / 5)

Verse Tonijn Tacos, Meng de eerste 4 ingrediënten. Meng de tonijn met de taco kruiden. Verhit de olie in een pan tot heet.

Read more
Vis tajine

Vis tajine

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Vis Tajine, Je doet die visjes in een bak en doet er de koriander, knoflook, saffraan, paprikapoeder, komijn, zout, peper en een theelepel azijn erbij. Dit goed mengen en apart zetten...

Read more
Gehaktballetjes in tomaten saus

Gehaktballetjes in tomaten saus

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Gehaktballetjes in tomaatsaus + gegrilde paprika, Ontvel de tomaten en snijd het buitenste eraf en doe in het keukenapparaat ( mixer) mix het tot allemaal kleine stukjes..haal het eruit en doe het in een anti-aanbak pan.

Read more
Msemen gevuld met kip

Msemen gevuld met kip

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.

Read more
Harira - tomatensoep

Harira – tomatensoep

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Heerlijk en makkelijk te maken. Dit is een vegetarisch gerecht maar je kan dit ook met kip, kalfs of lamsvlees maken

Read more