Recipes from Ingredient: Kokos
De kokospalm behoort tot de palmenfamilie. Het is de enige soort in het geslacht Cocos, een zogeheten monotypisch geslacht. Het endocarp van de vrucht, met de kiemopeningen, lijkt op het gezicht van een aap, die in het Portugees coco wordt genoemd. De palm kan tot 30 m hoog worden en heeft 4-6 m lange bladeren. De oude bladeren vallen af, maar de bladvoeten blijven zitten en vormen zo de stam. De stam is een schijnstam, omdat deze niet op de gewone wijze gevormd wordt zoals bij een boom, maar door stapeling van de bladvoeten.
Cocosamandelcakejes
Cakejes gemaakt van amandelen en cocos; de ingredienten worden verwerkt tot een nogal stevig deeg waar je balletjes van kunt rollen en die je dan in een papieren cakevormpje plaatst. Vrij eenvoudig dus......
Read moreRaffaello bonbons
Deze Raffaello bonbons zijn populaire, overheerlijk en ze zien er ook nog eens heel leuk uit. Ze worden gemaakt van kokos en hazelnoten (of amandelen).
Read moreSoesjestaart
Taart gemaakt van soesjes gevuld met vanilleroom, recept heb ik jaren geleden eens uit een Libelle gehaald ook de foto is van hen
Read more