Recipes from Ingredient: Kokos
De kokospalm behoort tot de palmenfamilie. Het is de enige soort in het geslacht Cocos, een zogeheten monotypisch geslacht. Het endocarp van de vrucht, met de kiemopeningen, lijkt op het gezicht van een aap, die in het Portugees coco wordt genoemd. De palm kan tot 30 m hoog worden en heeft 4-6 m lange bladeren. De oude bladeren vallen af, maar de bladvoeten blijven zitten en vormen zo de stam. De stam is een schijnstam, omdat deze niet op de gewone wijze gevormd wordt zoals bij een boom, maar door stapeling van de bladvoeten.
Choco cocos cake
Doe in een kom de eieren, vanille suiker en de suiker. Mix dit zeker 10 minuten lang. Voeg vervolgens de boter en de olie eraan toe en mix dit weer.
Read moreNo-bake koekjes
Super makkelijk, je bent zo klaar en het is gruwelijk!! Maal de koekjes en de pinda's fijn en doe dit in een kom. Voeg er daarna de kaneel en de abrikozenjam eraan toe en meng dit er door heen.
Read moreCitroen Mango slices
Citroen Mango slices, een laagje koek met daarover een stevige laag citroen. Dit recept komt uit Amerika. Is een heerlijk exotisch gebakje.
Read moreVier soorten koekjes uit 1 deeg
Dit is echt handig, met 1 deeg maak je 4 soorten koekjes, die allemaal anders smaken en er anders uitzien. Zo heb je heel makkelijk een bord vol koekjes, zonder steeds een ander deeg te maken. Je kunt hiermee ook zelf wat experimenteren om andere soorten koekjes te maken.
Read moreMokh el sheikh – Amandelkoekjes
Heerlijke koekjes die niet gebakken hoeven te worden! Foto: Oum Yassine
Read moreLamingtons
Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold. Afkomstig uit Australië en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in Australië), Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem ...
Read more