Recipes from Ingredient: Knoflook
Knoflook is een plant uit de lookfamilie. Tot deze familie behoren andere soorten als de ui en de bieslook. De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma.
Gele rijst met kip en groenten
Gele rijst met kip en groenten, Kipkruiden naar wens en laten staan. Rijst naar wens koken ik kook het in een rijstkoker.
Read moreTajine met Kefta – Gehakt
Tajine met Kefta, Gehakt, Tajine is een aardwerken pan die in Marokko in steenovens wordt gemaakt. Het beste resultaat krijg je als je de pan op koolvuur zet, maar hier in NL gebruiken we gewoon het gasfornuis.
Read moreTajine van visfilet
Tajine van visfilet, Tajine warm maken ui er in met een beetje olie bakken.
Read moreSpaanse aardappelsalade
Spaanse aardappelsalade, schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze beetgaar, giet af en laat afkoelen.
Read moreZeebaars in de oven
Zaterdag liepen we op de markt en besloten verse vis te kopen. 's Avonds meteen de zeebaars in de oven gedaan met wat aardappelschijfjes, wortel, paprika en olijven. In geen tijden heb ik zo'n lekkere vis gegeten! En veel werk is het niet, de oven doet het meeste voor je ...
Read moreVisbestilla
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...
Read moreWraps met kip
Deze zijn lekker handig voor na je werk (of als je geen zin hebt om te koken). Kipreepjes, paprika, tomaat en sla, Griekse yoghurt en rollen maar, die wrap.
Read moreMarokkaanse roerbakschotel
Het recept voor deze roerbakschotel heb ik van Riannah. Het is een heerlijke en snelle schotel, makkelijk voor na je werk of een drukke dag! Het is Marokkaans door de kruiden die je gebruikt, verder is er naar mijn weten geen roerbak gewoonte in Marokko ;)
Read more