Loader

Recipes from Ingredient: Kipfilet

Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.

Tagliatelle met basilicum

Tagliatelle met basilicum, tomaten en olijven

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Lekker!!

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Paelia rijst met vis

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.3 / 5)

spaans Marokkaans recept

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Bladerdeeg met kip

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Read more
Kip-ui pasteitjes

Kip-ui pasteitjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Knapperige Marokkaanse kippasteitjes

Read more
Bami

Bami

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.9 / 5)

Simpele bami, maar heel smakelijk door de trassi. De trassi stinkt heel erg als je het bakt, maar dat trekt vanzelf weg. Je kunt de groentes uitbreiden met paksoi, amsoi, kousenband etc.

Read more
Kipsaté a la Marisah

Kipsaté a la Marisah

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Kipsaté a la Marisah, lekker met bami, maar ook als je de kip los bakt ipv op satéstokjes, in een broodje met zuur...

Read more
Hartige taart met champignons en mais

Hartige taart met champignons en mais

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.4 / 5)

Hartige taart, heel makkelijk recept, je kunt ook andere soort groenten gebruiken. dan laat je de champignons weg. Met broccoli is die ook heerlijk, dan geen mais erbij doen.

Read more
Groente-kiploempia

Groente-kiploempia

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Groente-kiploempia, Kook de kipfilet gaar en pluk/trek hem uit elkaar in kleine stukjes. Doe wat olie in de pan gooi de kipstukjes erin met de roerbakgroente en doe er een scheut ketjap overheen, wat zout peper kerriepoeder en chilipoeder en roer bak het eventjes tot dat de groente gaar is.

Read more
Tjap Tjoy met Kip

Tjap Tjoy met Kip

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.6 / 5)

Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.

Read more
Chinese mihoen

Chinese mihoen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Mihoen is een dunne, Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem. Het is ook bekend onder de naam bihoen (Mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit de Min Nan talen) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als Bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië ...

Read more