Recipes from Ingredient: Kipfilet
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.
Aardappelschijfjes, kipfilet en groenten
Lekker makkelijk en snel. Je gebruikt ook maar 1 pan dus weinig afwas :D
Read moreCouscous met kip in pittige tomatensaus
Eens wat anders dan de standaard couscous met groenten :D
Read moreSupersnelle kipkerrie
Lekker, makkelijk en snel. Ideaal voor als je geen tijd of zin hebt om te koken, maar wel lekker wil eten.
Read more