Recipes from Ingredient: Kipfilet
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.
Gepofte knoflookaardappels met kip masala
Heel lekker, normaal doe ik er wat gele paprika door maar moest nog boodschappen doen
Read moreRijst met zoet kip en bruine bonen
lus je geen bruinen bonen dan kun je alleen sperziebonen gebruiken. Je kunt er ook een beetje chili saus bij doen, als je niet echt van pikant eten houd. je kunt ook kipfilet gebruiken inplaats van pootjes.
Read more